Трансплантацията на стволови клетки е едно от обещаващите експериментални лечения за Булозна епидермолиза, което се провежда в болницата на Университета в Минесота, САЩ вече 10 години. А Керик е едно от първите деца, които се включиха в експеримента.

Сега, 8 години след неговата трансплантация, майка му пише:
„Керик вече е на 14 години и продължава да ни изумява със силата си. Нито веднъж не е казвал „Защо на мен?“. Той е умен, забавен, интелигентен и смел младеж.

Трансплантацията на стволови клетки промени целия му живот, както и нашия. Животът му вече не се върти около смяната на превръзки. Преди ги правехме абсолютно всеки ден и отнемаха няколко болезнени часа, сега ги правим два пъти седмично по около 30 минути. Той има възможността да расте и се развива нормално.

Напоследък имаше някои проблеми със стесняване на хранопровода. Това се среща често при ЕБ. Керик имаше епизод, в който се задави и храна заседна в гърлото му. Наложи се да му направят разширяване (дилатация) на хранопровода. Ако продължи така да се свива, през лятото ще трябва да идем за ново разширяване. Така че, освен че постоянно повтаряме „Дъвчи, дъвчи, дъвчи!“ всичко е наред у нас.“

(снимката на Керик е от 2013 година)