До момента всички пациенти с Булозна епидермолиза пътуват до Плевен за явяване на комисия за издаване на протоколи за отпускане на безплатни превръзки от НЗОК. Още от 2014 година обаче има създадени такива комисии и в София, Стара Загора и Варна.

Съвсем скоро първи пациент с ЕБ е получил протокол от комисията в Клиниката по кожни и венерически болести на Александровска болница София, на бул. „Св. Георги Софийски“ № 1.

Председател на комисията е проф. д-р Любка Стоянова-Митева, а членове са доц. д-р Гриша Матеев, доц. д-р Снежина Василева и д-р Косара Дреновска. Специалистите заседават всеки вторник. Лекарите поддържат връзка с доц. д-р Ивелина Йорданова от УМБАЛ “Г.Странски” Плевен и се съобразяват с досегашните й предписания на превръзки за конкретния пациент.

Пред комисията могат да се явяват пациенти от цялата страна. За да се явите, е необходимо да имате направление от специалист, попълнени протоколи от лекуващия дерматолог и подготвен комплект документи (епикриза, изследване на раневи секрет и копие от предишния ви протокол). Носете със себе си и рецептурната книжка, заверена от НЗОК.

Можете да си запазите час за среща с комисията, като се обадите на тел. 02/9230 451 – проф.Митева. За предпочитане е да звъните до 12 часа на обяд.

Повече информация за процедурата по отпускане на превръзки можете да намерите на сайта на НЗОК – http://nhif.bg/web/guest/26, откъдето да свалите документа “УКАЗАНИЯ ЗА ПАЦИЕНТА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОЦЕДУРА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ /превръзки/ ОТ ПАЦИЕНТИ С БУЛОЗНА ЕПИДЕРМОЛИЗА В СИЛА ОТ 01.07.2014 г. “